Învățați cum să folosiți un dispenser pentru banda adezivă

Sigilarea coletelor și a cutiilor implică utilizarea dispozitivelor potrivite pentru a vă asigura că toate bunurile pe care urmează să le depozitați sau să le expediați sunt protejate, fixate și intacte și așa vor ajunge la destinație. Prin urmare, devine necesar să utilizați un dispenser pentru banda adezivă dacă doriți să împachetați unul sau mai multe colete. Va trebui să știți cum să utilizați corect dispenserul pentru a ambala corect și sigur, dar și pentru a economisi timp, ceea ce contează foarte mult mai ales dacă aveți mai multe colete de depozitat sau de expediat.

Dispenserele pentru banda adezivă sunt disponibile în mai multe opțiuni diferite, însă cel mai frecvent utilizat este dispenserul cu mâner pistol. Cu un mâner confortabil asemănător unui pistol, acest tip de dispenser este ușor de utilizat și gestionat pentru a distribui, lipi și tăia bandă.

Iată câteva trucuri care vă pot ajuta să utilizați corect un dispenser pentru banda adezivă

Pentru a utiliza dispenserul, încărcați mai întâi rola de bandă pe bobina dispenserului. Asigurați-vă că banda se potrivește perfect peste bobină și este stabilă. De asemenea, va trebui să vă asigurați că partea lipicioasă a benzii este orientată spre podea, în jos, deoarece așa va fi distribuită banda și se va lipi de suprafața pe care doriți să o lipiți.

Odată ce este încărcat, introduceți începutul bobinei de bandă în dispenser. Luați capătul lipicios al benzii și trageți-l prin fanta îngustă a dispenserului. Acesta va fi un canal subțire care duce la partea din față a dispenserului și la lama zimțată, unde banda este introdusă în timpul funcționării. Unele dispensere tip pistol sunt prevăzute cu o clemă care poate fi trasă în jos pentru a fixa banda în poziție.

Multe dispensere sunt prevăzută cu un mic șurub reglabil în centrul bobinei, care vă permite să reglați rezistența și etanșeitatea bobinei. Ajustați după cum este necesar pentru a permite benzii să se rotească liber, cu o ușoară rezistență.

Cu banda introdusă, puteți să sigilați prima cutie și să utilizați dispenserul în mod continuu. Asigurați-vă că suprafețele pe care doriți să le lipiți sunt curate, fără praf și fără murdărie. Lipiți capătul benzii de suprafața de unde doriți să înceapă banda, apoi trageți de mânerul dispenserului pe toată lungimea zonei pe care doriți să aplicați bandă. Banda ar trebui să se desprindă cu ușurință de pe bobină și să asigure o lipire etanșă, curată și dreaptă.

Pentru a tăia și finisa, înclinați pur și simplu mânerul dispenserului spre suprafață, mai întâi în față. Astfel, lama zimțată va tăia banda, permițând celeilalte secțiuni de bandă să se lipească pe partea din față a bobinei.

Dacă nu ați mai folosit niciodată un dispenser pentru bandă adezivă, utilizați o cutie veche pentru prima încercare. Așa vă veți da seama dacă știți cum să utilizați corect dispenserul și dacă banda se desfășoară corect și aderă la suprafață. Atunci când lipiți cutii pe care doriți să le expediați, repetați procedura ori de câte ori este necesar. De asemenea, puteți să suprapuneți banda pentru o lipire mai puternică. Astfel, veți avea siguranța că pachetul ambalat nu se va deschide accidental în timpul expedierii.

Comentarii