Din ce se fabrică folia stretch?

Folia stretch este o folie de plastic foarte elastică, fabricată în mod obișnuit din polietilenă liniară de joasă densitate, tocmai pentru a se putea utiliza la ambalarea unei varietăți de articole. Deoarece este deosebit de elastică, va menține produsele strâns ambalate. Folia stretch este utilizată de cele mai multe ori pentru a împacheta produse pe paleți și pentru a le fixa unul de altul. Astfel, folia ajută la reducerea pierderii de produse, la deteriorarea articolelor împachetate și facilitează manipularea încărcăturii. Folia stretch se fabrică printr-un proces numit extrudare, asemeni unei varietăți de alte produse elastice din plastic.

Cum se fabrică folia stretch?

Cea mai populară opțiune de folie stretch este folia turnată, care se obține printr-un proces de extrudare turnat. Procesul de extrudare turnat este un proces continuu prin care un material termoplastic este topit și extrudat printr-o matriță plată pe o platformă de răcire, unde este stins și resolidificat. Acest proces de fabricare permite foliei stretch să capete o transparență excelentă, să necesite mai puțină forță pentru a se întinde, să fie silențioaseă, să ofere o aderență superioară, dar și o rezistență crescută la rupere. Acest tip de folie stretch este foarte transparentă, ceea ce permite utilizatorilor să vadă produsele pe care le împachetează și totodată asigură lipire pe două fețe, ceea ce permite foliei să rămână fixată în siguranță și să protejeze articolele ambalate.

Când se folosește folia stretch?

În majoritatea cazurilor, folia stretch ține cutiile și produsele la un loc pe un palet, ceea ce asigură protecție și stabilitate în timpul transportului sau depozitării. Folia stretch vine într-o varietate de opțiuni, inclusiv folie UV, folie stretch antistatică, folie colorată, dar și folie mai ecologică. Aceasta din urmă a apărut ca urmare a creșterii costurilor petrolului. Astfel, producătorii de folii stretch au început să realizeze folii stretch mai puternice, dar mai subțiri. Această folie stretch mai subțire utilizează mai puțină rășină de petrol în timpul producției și, prin urmare, costă mai puțin. Asta nu înseamnă că folia stretch mai subțire este mai puțin performantă. Dimpotrivă, puteți opta pentru folii stretch mai subțiri, dar deosebit de puternice și rezistente, ceea ce oferă posibilitatea de a economisi. Prin reducerea deșeurilor, acest tip de folie stretch este considerat o opțiune ecologică.

Și atunci când vine vorba de folie stretch ecologică, există mai multe opțiuni. Puteți opta pentru o folie stretch mai subțire, dar care a fost fabricată cu o formulă de rășină foarte puternică. Este cea mai ușoară folie, însă nu este recomandată pentru încărcături peste 800 de kg. Deoarece folia este subțire, nu are aceeași rezistență la rupere precum o folie mai groasă. O altă opțiune de folie este folia stretch hibridă, cu mai multe straturi, care oferă aderență și o excelentă rezistență la întindere și rupere. În ceea ce priveşte dimensiunea rolelor, acestea sunt disponibile într-o gamă foarte variată, astfel încât să acopere cerinţele tuturor utilizatorilor, însă cele mai comune sunt cele de 500 de mm, transparente şi negre, pe care le puteţi găsi pe https://www.foliecubule.ro/catalog/folie-stretch-21.

Comentarii