Cum se împachetează un colet pentru livrare?

Indiferent dacă urmează să vă mutați sau să trimiteți un cadou prin intermediul unei firme de curierat, pașii cheie pentru împachetarea corectă a unui colet sunt aceiași. Atunci când împachetăm un colet, scopul principal este acela de a proteja conținutul până când va ajunge la destinație. Dacă vă faceți griji de fiecare dată când expediați un colet și nu știți în ce stare va ajunge la destinatar, cel mai indicat este să învățați modalitatea corectă de a împacheta un colet pentru livrare.

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi efectuați pentru a împacheta corect un colet și pentru a evita astfel accidentele inutile:

Alegeți materialele potrivite

Cutii noi sau puțin folosite. Cutiile uzate adesea nu rezistă dacă împachetați obiecte grele. În schimb, cutiile noi sunt mai trainice și pot suporta o încărcătură mai mare.

Recipiente special fabricate. Pentru articole fragile, cum ar fi vase sau sticlă, optați pentru o cutie specială pentru astfel de articole. O astfel de cutie este fabricată din carton robust și este prevăzută cu separatoare și părți groase pentru protecție sporită. Veți avea siguranța că articolele delicate vor ajunge intacte la destinație.

Bandă de ambalare. Când împachetați un colet pentru expediere, nu este tocmai indicat să folosiți o bandă de scotch sau altă bandă subțire, ci este indicat să utilizați o bandă adezivă de ambalare de cel puțin 4 cm. Întăriți partea inferioară a cutiei și toate îmbinările.

Hârtie, carton subțire, folie cu bule. Aceste materiale vor împiedica deplasarea sau spargerea bunurilor pe care le livrați. Ziarul poate fi o opțiune, însă hârtia de ambalare este mai rigidă și nu se aplatizează la fel de repede.

Utilizați cutii de dimensiune potrivită

Întăriți partea inferioară a cutiei. În general, este mai bine să alegeți o cutie mai mare decât articolul pe care îl expediați. Puneți un strat gros de hârtie mototolită sau folie cu bule în partea de jos a cutiei. Împachetați mai întâi articolele cele mai grele, urmate de cele mai ușoare deasupra.

Umpleți spațiul gol. Introduceți hârtie sau carton subțire în spațiile din jurul obiectelor. Înainte de a închide cutia, adăugați un strat de hârtie sau de carton deasupra.

Greutatea contează. O cutie plină nu ar trebui să depășească 13,5 kg. Umpleți cutia cu articolele pe care doriți să le expediați și cu toate materialele de ambalare. Încercați să umpleți suficient de bine cutia, pentru a nu se prăbuși. Pe de altă parte, nici nu supraîncărcați o cutie, deoarece se poate deschide.

Sigilați și etichetați. Lipiți bine capacul cutiei. Puteți lipi o etichetă de expediere în partea de sus, lateral și jos. Dacă vă mutați și expediați cutii către noua destinație, menționați destinația, precum și conținutul pe toate etichetele. Asta vă va ajuta la organizare când veți ajunge la noua locuință.

În cele din urmă, pentru a expedia în deplină siguranță obiecte valoroase care se pot sparge, utilizați prosoape, perne sau chiar articole vestimentare ca material de ambalare atunci când vă mutaţi într-o altă locuinţa. Pentru coletele expediate, folosiţi materiale create special pentru transport.

Comentarii